Matematik

renteregning hjæælp!

27. marts 2012 af allansiva (Slettet) - Niveau: B-niveau

Antag du sætter penge ind på en konto hvor renten er 3 % p.a. og tilskrives helårligt.
a) Hvis du sætter 10 000 kr. ind på kontoen en gang om året, hvor mange penge står der så på kontoen efter 4 indbetalinger?
b) Hvor mange penge skal du sætte ind årligt for efter 4 indbetalinger at have 100 000 kr. på kontoen?
c) Hvor mange indbetalinger a 10 000 kr. skal du foretage for at have sparet 100 000 kr. op?


Svar #1
27. marts 2012 af allansiva (Slettet)

nogen som måske kunne hjælpe mig? :D 


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. marts 2012 af mathon

                           An = (y/r)·((1+r)n - 1)

                           A4 = (104/0,03)·(1,034 - 1) = 41.836,27


Svar #3
27. marts 2012 af allansiva (Slettet)

er det a, b eller C som du svaret der? jeg er virkelig dårlig til det her.:( 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

b)  100000 = (y/0,03) * ((1,03)^4 - 1)

y = 100000 / (0,03*(1,03)^4-1) = 23902,70 kr.

c)  100000 = (10000/0,03) * (1,03^n - 1)

n = 8,9 dvs. 9 år

;-)


Skriv et svar til: renteregning hjæælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.