Dansk

Novellen "Hosekræmmeren"

27. marts 2012 af Senharib (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej!

Jeg skal have læst og lave et referat af novellen "Hosekræmmeren" til i morgen. Det er en rigtig gammel novelle, der indeholder en masse gamle danske ord, som jeg overhovedet ikke forstår. Derfor får jeg slet ikke noget ud af, at læse den, da jeg ikke forstår det jeg læser.

Nogen der kan hjælpe mig? Evt. komme med et referat til mig?

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. marts 2012 af JJ-cool (Slettet)

først:
du lærer intet ved at få et referat forærende, men teksten handler om en jegfortæller ( Blicher selv), der på en tur ude på heden, hvor han konfronteres med en forfærdelig trist kærlighedshistorie, hvor hovedpointen er, at de to unge  ikke må få hinanden, fordi den mandlige frier er fatrig og ikke har penge nok ifølge pigen Cecils fader.
 

jegfortælleren forlader hosekræmmeren og kommer først tilbage efter flere år og erfarer der, hvorledes det er gået med kærlighedshistorien. Esben -(brudgommen)  er kommet tilbage rig og klar til ægteskab, men Cecil er imellemtiden blevet skør af sin længsel, og hun slår i sindssyge, sin elskede ihjel

Undervejs i fortællingen spekulerer jeg-fortælleren en del over, hvilke regler, der bør gælde for indgåelse af ægteskab: skal penge eller kærlighed bestemme? Jegfortælleren ville egentlig, at det burde være  kærlgheden, men ender i novellen med at konstatere, at det nok alligevel er pengene, der er det bedste fundament for indgåelse af ægteskab, for hvis der ingen penge er, så begynder man at skændes, og hvad så med kærligheden?

 

dette var den korte version håber du kan bruge det


Svar #2
27. marts 2012 af Senharib (Slettet)

Mange tak skal du have!!


Skriv et svar til: Novellen "Hosekræmmeren"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.