Matematik

parameterfremstillingen

28. marts 2012 af turok (Slettet) - Niveau: B-niveau

To punkter er givet ved koordinaterne: A=(2,7,-4)   og  B=(3,-5,2)
a) Bestem en parameterfremstilling for linjen gennem A og B. Bestem desuden denne linjes skæring med xy-planen.

 

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2012 af peter lind

Brug at vektor AB er retningsvektor


Svar #2
28. marts 2012 af turok (Slettet)

har ikke lige helt styr på det, kan du vise hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. marts 2012 af peter lind

En parameterfremstilling for en ret linje kan skrive som OP = OA +v*t, hvor OP er stedvektoren for et vilkårlig  punkt på linjen, OA er stedvektoren for et kendt punkt på linjen, v er retningsvektoren og t er en parameter t∈R


Skriv et svar til: parameterfremstillingen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.