Matematik

isoler x i ligningen

28. marts 2012 af andersfravbi (Slettet) - Niveau: A-niveau

hjælp mig skal isolere x i denne ligning

2ax - k = 7 -bx

x = kvadratrod af ((7 - b + k) /2a)

 

hvad får i


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

x = (7+k ) / (2a+b)

Saml x på en side konstanter på en anden, sæt x udenfor parantes og del med parantesen.


Svar #2
28. marts 2012 af andersfravbi (Slettet)

what ??

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvordan får du lirket en kvadratrod ind i dette?


Svar #4
28. marts 2012 af andersfravbi (Slettet)

my bad hov :)  kan i ikke prøve at beskrive det fra trin til trin :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Fremgangsmåden er beskrevet i #1. Saml led med x på venstre side, andre led på højre side:

2ax + bx = 7 + k , sæt den fælles faktor x uden for parentes

(2a + b)x = 7 + k , divider med (2a + b)

x = (7 + k) / (2a + b)

som beskrevet i #1.


Svar #6
28. marts 2012 af andersfravbi (Slettet)

takker mange gange :)

 


Skriv et svar til: isoler x i ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.