Matematik

potensfunktion

28. marts 2012 af mundi (Slettet)

Hej

Nogen der kan hjælpe

y=4,9*x^0,237

bestem hvor mange pct. y-værdien stiger, når x-værdien stiger til det dobbelte

x stiger altså med 100 pct. derfor vil jeg mene, at man siger:

Fy=1,100^0,237

men det passer ikke med facitlisten, som ender på 17,9 pct.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2012 af peter lind

Det er forkert. Du skal beregne  100*f(2x)/f(x) = 100*4.9*(2x)0.237/( 4,9*x0,237)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

.... og derfra skal så trækkes 100.


Svar #3
28. marts 2012 af mundi (Slettet)

hmmm. sjovt for i bogen er der et eksempel, hvor x stiger med 30 pct. og der bruger den metode, som jeg har brugt ovenfor. Men tak for svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Med bogens eksempel med 30% benyttes     1 + 30% = 1 + 0,30 = 1,30 .

Tilsvarende benyttes med 100% tallet      1 + 100% = 1 + 1 = 2, ikke 1,100 .

Så du kan sagtens bruge fremgangsmåden fra bogens eksempel, du skal blot regne rigtigt.

 


Svar #5
28. marts 2012 af mundi (Slettet)

ja okay - jeg har selvfølgelig bare tænkt 1,100 og ikke 2. Super og tak. Dejligt, når tingene falder på plads


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, en komma tredive --> en komma hundrede :-)


Skriv et svar til: potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.