Matematik

Hjælp (mat)

29. marts 2012 af cathi (Slettet) - Niveau: C-niveau

ΔABC har vinkelspidserne A (1,3), B (6,9), C (9,1). Bestem en ligning for hver af trekantens højder.

Er der nogen der kan hjælpe med udregningen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2012 af emde93 (Slettet)

Brug cosinusrelationerne til at bestemme vinklerne i trekanten.

For højden er følgende gældende:

ha = c * sin(B)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Se vedhæftede  ;-)

Vedhæftet fil:1cathi.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Højden ha er højden fra punktet A på siden BC, kaldet a. Linien, der indeholder højden ha går derfor gennem punktet A og har vektoren BC = (3 ; -8) som normalvektor, og den har derfor ligningen

y = (3/8)·(x - 1) + 3 = (3/8)x + (21/8)


Skriv et svar til: Hjælp (mat)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.