Matematik
Isolering
20. august 2005 af
Lene2005 (Slettet)
Hej,
Jeg vil spørge om I kan hjælpe mig med en opgave jeg har svært ved at løse...opgaven går ud på at isolere Q fra følgende formel:
y^2= Q*a + k - Q*x
har du nogle fif til hvordan man kan løse denne opgave..eller generelt hvordan man løser opgaver der går ud på isolering af en ubekendt?
På forhånd tak,
Lene
Jeg vil spørge om I kan hjælpe mig med en opgave jeg har svært ved at løse...opgaven går ud på at isolere Q fra følgende formel:
y^2= Q*a + k - Q*x
har du nogle fif til hvordan man kan løse denne opgave..eller generelt hvordan man løser opgaver der går ud på isolering af en ubekendt?
På forhånd tak,
Lene
Svar #1
20. august 2005 af 2835 (Slettet)
Træk k fra på begge sider, sæt Q uden for parentes, divider så med (a-x), så skulle den være der.
Mvh
2835
- www.gym-opg.webbyen.dk
Mvh
2835
- www.gym-opg.webbyen.dk
Svar #2
20. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
I denne opgave står det symbol vi skal isolere, Q, to gange - først og fremmest skal vi forsøge at få omskrevet udtrykket, så det kun optræder en gang. De to steder det optræder, i Q*a og Q*x, står det begge steder ganget med et andet tegn, så det vil være naturligt at sætte disse to sammen i en parantes. Altså:
y^2= Q*a + k - Q*x
<=>
y^2= Q*(a-x) + k
...og så er man der egentlig næsten, så er det blot at flytte lidt rundt på det.
y^2= Q*(a-x) + k
<=>
y^2 - k = Q*(a-x)
<=>
(y^2-k)/(a-x) = Q
y^2= Q*a + k - Q*x
<=>
y^2= Q*(a-x) + k
...og så er man der egentlig næsten, så er det blot at flytte lidt rundt på det.
y^2= Q*(a-x) + k
<=>
y^2 - k = Q*(a-x)
<=>
(y^2-k)/(a-x) = Q
Skriv et svar til: Isolering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
