Matematik

hjælp mig pleas !!

06. april 2012 af 123456ata (Slettet) - Niveau: A-niveau

en bils nyværdi er 200000 kr. efter 5 år er værdien nedskrevet til 100000 kr.

a) beregn værdien efter 2 år hvis værdien aftager lineært.

b) beregn værdien efter 2 år hvis værdien aftager eksponentielt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2012 af nielsenHTX

lineært:

f(x)=ax+b     b=200000  idet f(0)=200000 

 bestem a ud fra punktet (5,100000)

derefter bestem f(2)

eksponentielt

h(x)=b*ax    b=200000 idet h(0)=200000

bestem a ud fra punktet (5,100000)

derefter bestem h(2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Opstil en lineær model f(x) = ax + b og beregn f(2)

b) Opstil en eksponentiel model f(x) = b·ax og beregn f(2)


Svar #3
06. april 2012 af 123456ata (Slettet)

tak skal i have, nu forstår jeg det 100 %.

 


Skriv et svar til: hjælp mig pleas !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.