Matematik
Hjælp til integralregning!!!
Hej :D
For hvilke værdier af r eksisterer
1. ∫1∞ 1/xr dx ?
2. ∫01 1/xr dx ?
Jeg kan ikke rigtig se hvordan at man skal kunne regne med ∞ ?
Svar #1
06. april 2012 af peter lind
beregn integralet med en øvre grænse b. Undersøg dernæst om udtrykket har en grænseværdi for b ->∞
Svar #2
06. april 2012 af HrQuantum (Slettet)
Jeg kan ikke rigtig komme videre da jeg ikke forstår spørgsmålet helt :)
∫1∞ 1/xr dx
lim [ ln (xr) ]1k ⇔
k →∞
lim [ r*ln(x)]1k
k →∞
Svar #3
06. april 2012 af peter lind
For r ≠ 1 er ∫1/xrdx = ∫x-r dx = x-r+1/(-r+1)
For r = 1 ∫1/xdx = ln(x)
Skriv et svar til: Hjælp til integralregning!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
