Matematik

Eksponentialfunktioner

09. april 2012 af MathildeKDC (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg har en opgave, der lyder sådan her:

Om en eksponentielt voksende funktion f(x)=b*1,23^x oplyses, at grafen går gennem punktet p(-3,5). Beregn koordinatsættet til grafens skæringspunkt med andenaksen.

Derefter beregnede jeg b, som er lig 9,3

Altså, f(x)=9,3*1,23^x

Nu skal jeg finde ud af hvad Q(x1,y1) er, men jeg ved ikke hvordan jeg skal beregne det, så håber der er nogen der vil hjælpe. På forhånd tak ;-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. april 2012 af whereab (Slettet)

Ved skæring med andenaksen er førstekoordinaten lig 0. Andenkoordinaten kan så bestemmes som y1 = f(0)


Svar #2
09. april 2012 af MathildeKDC (Slettet)

y1=5

Men nu er der en facitliste i bogen, og der sstår at resultatet er Q(0;9,30)

Hvordan kommer jeg frem til det resultat?


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. april 2012 af whereab (Slettet)

   f(0) = 9,3·1,230 = 9,3


Svar #4
09. april 2012 af MathildeKDC (Slettet)

Mange tak.


Skriv et svar til: Eksponentialfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.