Matematik

Logeritmer

09. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Hvordan løser man de her ligninger, sætter pris på hjælp og lidt svar :)

13+21^x=91
3*18^x=27


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2012 af nielsenHTX

13+21^x=91 ⇔

21^x=78 ⇔ tager log på begge sider

x*log21=log(78) ⇔

x=log(78)/log(21)≈1,431

prøv så selv med den anden nu


Svar #2
09. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Kan du ikke også hjælpe mig med den anden? :/

Hvordan for du takket til at blive 78? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. april 2012 af nielsenHTX

#2 91-13=78

divider med 3 og tag så log på begge sider.


Svar #4
09. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Tak ^^ :)

Hvordan omskriver man dette,  Y=log(5^x)/x (dette er en slags brøk)

 

Find Y


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. april 2012 af nielsenHTX

#4

log(5x)=x*log(5)


Svar #6
09. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

3*18^x=27

18^x=9

x*log(18)=log(9)

x=log(18)/log(9)=

er det rigtig?


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. april 2012 af nielsenHTX

#6 ja det er korrekt :)

(husk at finde en værdi for log(18)/log(9))


Svar #8
09. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

#5 hvordan finder jeg y? når det er omskrevet


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. april 2012 af nielsenHTX

#8

Y=log(5x)/x brug det der står i #5


Svar #10
09. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Jeg har skrevet dette,

går det an ?

log(5x)=x*log(5)
Y=log(5x)/x


Svar #11
09. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

men jeg skulle omskrive dette log(5x)/x


Brugbart svar (1)

Svar #12
09. april 2012 af nielsenHTX

#10 er helt forkert...

#11 er det log(5x)/x eller log(5x)/x du skal omskrive?


Svar #13
09. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

skal omskrive dette og(5^x)/x

og derefter finde y


Brugbart svar (1)

Svar #14
09. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Du skal lære og benytte de grundlæggende regler for logaritmer:

log(a·b) = log(a) + log(b) , a , b > 0

log(an) = n·log(a) , a > 0


Svar #15
09. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

hmm og derefter?


Brugbart svar (1)

Svar #16
09. april 2012 af nielsenHTX

#13 hvad bliv der af log ?

prøv nu at skrive opgaven rigtigt op....


Brugbart svar (1)

Svar #17
09. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ved omskrivning af   log(5x) / x   benytter man den sidste regel i #14 .


Skriv et svar til: Logeritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.