Matematik

Stamfunktion?

21. august 2005 af Annlil (Slettet)
Hvordan viser man at en funktion er stamfunktion til en anden...???

Har fået opg.

g(x)= x-(1/x)+2lnx
f(x)=((x+1)/x)^2

og så skal man vise at g er stamfunkt til f

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2005 af IBM (Slettet)

Differentier f.

Svar #2
21. august 2005 af Annlil (Slettet)

Lidt pinligt.. men har da glemt alt mat i ferien.. hvordan er det nu man differentierer (f/g)^2

Du kan da ikke bruge (f'g-fg')/g^2...

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Er det ikke g der skal differentieres her?

Svar #4
21. august 2005 af Annlil (Slettet)

hmm???

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2005 af frodo (Slettet)

jo g skal differentieres, da der gælder, F'(x)=f(x), hvor F er stamfunktionen, som her er g

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2005 af IBM (Slettet)

#2: Hehe, ja, så blev det også pinligt for mig. Ja, man glemmer meget på 2 måneder.

Svar #7
21. august 2005 af Annlil (Slettet)

er som sagt gået lidt død i det der med at diff.. så kunne godt bruge lidt hjælp :) g'(x)=1-x^-2+??? ...2/x måske?? Har ikke min 2g bog så er lidt lost

Svar #8
21. august 2005 af Annlil (Slettet)

skal g'(x) = f(x) og så har man vist at g er stamfunktion til f eller????

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. august 2005 af frodo (Slettet)

#8: Ja!
#7: g'(x)=1+x^(-2)+2/x

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#7: Næsten korrekt. Fortegnet på x^(-2) er forkert, jf. i øvrigt #9. Derfra er det blot at omskrive g' en smule, hvorved man viser, at g' = f.

//Singularity

Skriv et svar til: Stamfunktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.