Tysk

Verber i bydeform?

13. april 2012 af Hijsa

Hej :)

Når man skal oversætte verber i bydeform er det så bare navneformen man oversætter til?

Fx.: Begynd! = Beginnen! Eller hvad?


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nej, bydeform (imperativ) skal da oversættes til imperativ på tysk. Imperativ bøjes i person.

Se http://conjugator.reverso.net/conjugation-german-verb-beginnen.html


Svar #2
13. april 2012 af Hijsa

Nårh, ja :)

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (3)

Svar #3
13. april 2012 af Stygotius (Slettet)

a)  Hvis du skal bruge bydeform til nogen du siger "du" til, er det

den rene stamme.

b)  Hvis det er til flere som du siger "du" til, er det

stammen + t

c)  Hvis det er til nogen du siger "De" til, er det

stammen + en + Sie

Eks.

a)  komm (= du skal komme)

b)  komm-t (= I skal komme)

c)  Komm-en Sie  (= De skal/bedes komme)

 


Svar #4
14. april 2012 af Hijsa

#3

Tak for hjælpen, det vidste jeg faktisk ikke - så har jeg lært noget nyt :)


Skriv et svar til: Verber i bydeform?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.