Matematik

trigo

15. april 2012 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

har brug for hjælp.

Figuren viser et træ som hælder efter en storm (figuren er blevet vedlagt). Træet er stabiliseret med 8,5 m langt reb fra punkt A på stammen til punktet B på jorden.
Rebet AB danner en vinkel på 50 grader med jorden. Afstanden fra C til B er 4,0 meter.

a) Bestem længden AC (har jeg lavet)
b) Bestem vinkel C i trekant ABC (har jeg lavet)

Den her kan jeg IKKE finde ud af:

 

c) Trækronen begynder ved punktet T, hvor afstanden fra A til T er 3 meter.
Bestem den vinkelrette afstand fra punktet T til jorden.

Jeg håber i vil hjælpe :)


Svar #2
15. april 2012 af sexysofie (Slettet)

der er to forskellige svar?
ved ikke hvilket af dem der passer.. de giver to forskellige resultater..


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2012 af SuneChr

|AC|  findes v.h.a. cos relationen.

Vinkel ACB  findes v.h.a. sin relationen.

Kald T ' s  fodpunkt på forlængelsen af BC  for T0 .

Vinkel TCT0 = 180o - (ACB) .

sin (TCT0) = |TT0| / |TC| .

Dermed kan |TT0| beregnes.

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Talværdierne i den anden tråd er ikke korrekte, da |AC|2 er givet som svaret på |AC|, og det bliver så brugt ukorrekt i trådens #3. Vinkel C er dog bestemt korrekt i den anden tråd.

I c) skulle man korrekt få 9,44m.


Svar #5
15. april 2012 af sexysofie (Slettet)

hvis jeg bruger:

h = (3 + b)·sin(180º-102,67º)

så får jeg 9,5m

det må vel være rigtigt så


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er tilnærmelsesvist korrekt.

Man finder af en cosinusrelation

|AC| = [ 42 + 8,52 - 2·4·8,5·cos(50º) ]1/2 ≈ 6,6739

Af sinusrelationerne finder man

sin(C) = sin(50º)·8,5 / |AC| ,

og endelig

h = (3 + |AC|)·sin(C) ≈ 9,438

 


Skriv et svar til: trigo

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.