Matematik

Omskrivning til brøk

15. april 2012 af hejjegharbrugforhjælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.

 

 

Jeg har en aflevering for til i morgen, hvor man skal om skrive til brøk fra decimaler.

 

Jeg har ingen ide om hvordan man gør så her kommer decimalerne, håber i kan hjælpe. :)

 

Decimmalerne som skal om skrives til brøk: 0,5    0,4    0,25   2    0,75   0,03    0,1    1,4 

 

Håber i kan svare hrutigst muligt :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2012 af WHiP (Slettet)

0,5 som brøk skrives som 1/2. Dette vil sige at hvis du ganger tælleren med 2 så giver det 1. Ved ikke om det gør det nemmere, men spørg hvis det driller yderligerer


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2012 af SuneChr

0,123456789

1. pladsen efter kommaet er 1·  1/10              

2. pladsen efter kommaet er 2·  1/100

3. pladsen efter kommaet er 3·  1/1000

4. pladsen efter kommaet er 4·  1/10000

.......................

0,12 er da lig med  1·1/10 + 2·1/100  =  12/100  = 3/25


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Eksempel:  0.73   .... hvad skal du her gange 0.73 med, for at få et helt tal??

Det skal ganges med 100. Resultat = 100*0.73 / 100 = 73/100

Eksempel:   0.8   ...... Hvad skal ganges med, for at få et heltal?

Der skal ganges med 10.  Resultat = 10 * 0.8 / 10 = 8/10    

 (ekstra: både 8 og 10 er med i 2-tabellen. Så man kan dividere med 2 i tæller og nævner og få 4/5 )


Skriv et svar til: Omskrivning til brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.