Matematik

parameterfremstilling

15. april 2012 af didodawood (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Bestem i hvert tilfælde afstanden mellem punktet A med koordinatsæt (6,8,-4) og linjen med parameterfremstillingen

L: (x,y,z) = (4,-11,31) + t *(6,5,7) , t tilhører alle reelle tal

Hvordan kan man løse den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt den løsningsmetode, der er gennemgået i din anden tråd.

Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1178485#1178745


Svar #2
15. april 2012 af didodawood (Slettet)

giver den så (2,19,-35)


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

En afstand er et tal, ikke en vektor.


Svar #4
16. april 2012 af didodawood (Slettet)

Har giver stadigvæk vektorer hmm


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad forklarer du her?

Som nævnt i den anden tråd bestemmer man projektionen Q af punktet A på linien L. Punktet A's afstand til linien L er da længden af vektoren |AQ| .

Lad linien være givet ved et punkt P og en retningsvektor s . Punktet Q har da formen

OQ = OP + t·s ,

og parameteren bestemmes , så at AQs = 0 , dvs

(AO + OQ) • s = AOs + (OP + t·s) • s = APs + t·|s|2 = 0 , hvoraf

t = - APs / |s|2 , og dermed

|AQ| = | AP - (APs/|s|) s/|s| | , eller

|AQ|2 = |AP|2 + (APs)2/|s|2 - 2(APs)2/|s|2

          = |AP|2 - (APs/|s|)2


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Med parametrene i den givne opgave, fås

AP = (-2 , -19 , 35) og s = (6,5,7) , så

|AQ|2 = (-2)2 + (-19)2 + 352 - ((-12-95+245)2/110

          = 1590 - 1382/110

          = 155856/110 ,

og dermed

|AQ| ≈ 37,641


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. april 2012 af mathon

...eller skrevet

        Po = (4,-11,31)        r = [6,5,7]        |r| = √(62+52+72) = √(110)

        PoA = [6-4,8-(-11),-4-31] = [2,19-35]

        PoA x r = [308,-224,-104]               |PoA x r| = √(155856) = 4√(9741)
 

                 dist(L,A) = | PoA x r | / |r| = 4√(9741) / √(110) ≈ 37,6414


Skriv et svar til: parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.