Matematik

Differentere

21. august 2005 af tjavsmadsen (Slettet)
Hej.

Hvordan differentere jeg følgende:

(X+1/X)^2

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2005 af Duffy



(x+1/x)^2 = x^2 + 1/x^2 + 2*x*1/x

= x^2 + 1/x^2 + 2

= x^2 + x^(-2) + 2


d(x^2 + x^(-2) + 2)/dx = 2x - 2/x^3 + 0

dvs

2x - 2/x^3


Duffy

Skriv et svar til: Differentere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.