Fysik

gennemsnitsfart

17. april 2012 af ahmadelkassem (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg sidder lidt fast i den her opgave i forhold til at regne i forskellige enheder

 

en cykelmotionist køre strækningen 54 km i tiden 1,0 h og 45 minutter. cyklistens energiforbrug måles med et pulsur til 1450 kcal

a) beregn cyklistens gennemsnitsfar i enheden km/h

jeg ville gerne bruge formlen 

v=delta(s) / delta(t) 

v= gennemsnithastighed

delta(s)= tilbagelagte vejstrækning

delta(t) = tidsrummet

jeg er bare forviret i hvilken si enhed jeg skal regne med


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. april 2012 af peter lind

Det er op til dig selv. Oplysningen om energiforbruget antyder at der skal laves flere beregninger, hvorfor det er mest praktisk at tage hensyn til disse spørgsmål. Det mest praktiske er formodentlig m/s men det er ikke sikkert


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. april 2012 af hesch (Slettet)

Omregn kcal til Joule

Omregn timer:minutter til sek.

Omregn km/t til m/s.

Så er du i SI-enheder


Svar #3
17. april 2012 af ahmadelkassem (Slettet)

jeg er ikke nået til energi forbrug endnu da den er i flere dele.

men eller så ville jeg sige 

a) 

delta(s)=(54*100)/3600= 15 m/s^2

og 

delta(t)= 6300 s 

så følger jeg formlen 

15/6300= 0,002381 m/s

ser det rigtigt ud?


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. april 2012 af peter lind

Δs = 54*1000 m.   enheden for længde er ikke m/s2


Svar #5
17. april 2012 af ahmadelkassem (Slettet)

okay tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. april 2012 af hesch (Slettet)

Strækning, s= 54km = 54*1000 m = 54000 m

Tiden, t = 6300 s

Hastigheden, v = 54000m / 6300s = 8,571 m/s

 


Skriv et svar til: gennemsnitsfart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.