Matematik

Hjæææælp :)

17. april 2012 af xxamandabertelsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opg. 8.124 s.65
Grafen for en linær funktion f(x) går gennem punkterne A(3,7) og B(9,25).
 

Bestem en forskrift for f(x).

 

Det her har jeg lavet indtil videre:

a = ((y2-y1)/(x2-x1)) = ((25-7)/(9-3)) = ((18)/(6)) = 3

men kan ikke huske hvordan man udregner resten.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2012 af peter lind

y = a(x-x0)+y0 hvor (x0, y0) er et punkt på grafen


Svar #2
17. april 2012 af xxamandabertelsen (Slettet)

Har selv lige fundet en  gammel opgave frem hvor man fandt a og b og så regnede forskriften ud. (:

a = ((y2-y1)/(x2-x1))

b = y1-a*x

 

og så bruger man formlen Y=ax+b for at bestemme forskriften (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2012 af mette48 (Slettet)

b = y1-a*x1


Skriv et svar til: Hjæææælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.