Matematik

Befolkningstal

19. april 2012 af Dina186 (Slettet)

Hej, jeg har lidt besvær med en opgave og håber på lidt hjælp :)

opgaven lyder: 

I perioden 1960-2005 kunne Bolivias befolkningstal med god tilnærmelse beskrives ved modellen

hvor y er befolkningstallet, målt i millioner, og x er antal år efter 1960.

a) Hvad fortæller tallene 3,40 og 1,0225 om Bolivias befolkningstal i perioden?

b) Bestem fordoblingstiden for Bolivias befolkningstal ifølge modellen

Nogen der kan hjælpe? Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2012 af YesMe (Slettet)

Hvis det er en eksponentiel funktion, hvor

f(x) = 3.4·1.0225x      (find ud af, om det passer)

så skal du tænke på, hvad f(0) = 3.4 er. Det er nemlig antal mennesker i millioner i året 1960, og 1.0225 er noget, hvor mange gange det stiger, altså det vokser 2.25% pr. år.

Og du skal beregne fordoblingstiden vha formlen T2 = ln(2) / ln(a)


Skriv et svar til: Befolkningstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.