Matematik

potensfunktioner

19. april 2012 af Lektier11 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey jeg sidder her lige med lidt problemer og jer tænkte på om der ikke var nogle af jer der lige kunne hjælpe mig med at få afklaret et par spørgsmål.

Jeg skal forklare hvad de enkelte led er i en potensfunktion: y=b*x^a er tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2012 af pomme22 (Slettet)

x og y er variabler

a og b er konstanter

a: afgører om grafen stiger eller falder
b: er skæring i 1,b altså hvilket punkr skærer grafen i punktet hvor x =1


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2012 af nielsenHTX


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2012 af NeFaX (Slettet)

Ikke helt rigtigt pomme22.

Det rigtig nok a afgører om den er ekspotentielt faldende eller stigneden. fladende hvis 0 < a < 1,

og stigende hvis a > 1

b er hvilket punkt grafen går igennem på y-aksen atlså 0,b. 


Svar #4
19. april 2012 af Lektier11 (Slettet)

Okay tak for hjælpen! ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2012 af nielsenHTX

#3 en potensfunktion af typen f(x)=b*xa ,a>0 går altid i gennem (0,0). idet f(0)=b*0a=0


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2012 af NeFaX (Slettet)

#5 Det har du ret i, jeg kom til at forveksle med en ekspotential funktion. :(


Skriv et svar til: potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.