Dansk

Prosa

20. april 2012 af erik1510 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

jeg skal skrive et lyrisk digt om nationalromantikken om til prosa.....

hvad er forskellen på lyrik og prosa? og vigtigst af alt har I nogle forslag til hvordan man kan skrive et digt om fra lyrik til prosa?

 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2012 af alexpetros (Slettet)

Lyrik er en genre, der er bundet til metriske regler (er på vers). Det er prosa ikke (sml. noveller, eventyr, romaner). 

"I Danmark er jeg født" er et lyrisk digt. "Kejserens nye klæder" er en prosafortælling.

Groft sagt skal du genfortælle digtets indhold med dine egne ord,dvs. gøre et digt om til en lille fortælling. 


Svar #2
20. april 2012 af erik1510 (Slettet)

Jeg glemte lige at fortælle at det desuden skal genfortælles i vores nutid (den moderne tid) 

okay :) men i mit lyriske digt står der fx: "Du jætterne holdt borte"   (hvor "du" = Danmark og "jætterne" = de/det onde) 

er det ikke lidt vært at "genfortælle" dette  -  i moderne tid ?

Og tusind tak for ovenstående kommentar, den er rigtig hjælpsom :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. april 2012 af alexpetros (Slettet)

Måske, men du har jo lige gjørt det: "Du jætterne holdt borte", hvor du = Danmark, jætterne = det onde. Med andre ord: Danmark var god til at beskytte sig mod sine fjender.


Svar #4
20. april 2012 af erik1510 (Slettet)

ja okay og så skal jeg vel "bare lige" flette det sammen til en fortælling/historie ?

 

på forhånd tak :) 


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. april 2012 af alexpetros (Slettet)

Ikke til en hvilken som helst historie, men den "historie", som digtet fortæller. Du skal blot gengive pointen med dine egne ord, så du får en lille prosafortælling.  

 


Svar #6
21. april 2012 af erik1510 (Slettet)

Endnu engang mange tak for dine kommentarer - de hjælper mig på vej :) men....

må jeg f.eks. gerne skrive et essay hvor jeg reflektere over f.eks. det at være dansk hvis det er det mit digt handler om ? eller skal jeg gerne skrive det i 3. person singularis ? :)

 

 

 


Skriv et svar til: Prosa

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.