Matematik

to ukendte

22. august 2005 af hln (Slettet)
opgave 524 i mat3H
Bestem tallene s og t så

(3, 6,5) =s(-1 ,3) +t(2, -1)

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2005 af frodo (Slettet)

det er jo to ligninger med to ubekendte:

3=-1 + 2t OG 6,5=3s-t

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)

Du kan beregne t = 2 ved at betragte den første ligning. Indsættes 2 i den anden, får vi s = (8,5)/3 eller 17/6.

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#1,2: Jamen! I skal vist læse opgaven i det første indlæg ordentligt ;-)

Der er tale om ligningssystemet

3 = 2t - s
6,5 = 3s - t

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2005 af Doven stræber (Slettet)

hmm... Hvorfor er ligningerne dog skrevet op som de er i #0?
Det er jo langt nemmere at overskue når de er delt op i to

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#4: Sådan er opgave 524 vel stillet.

Vektorteoretisk formuleret består opgaven i at fastlægge skalarerne (tallene) s og t således, at vektoren (3, 6,5) skrives som linearkombination af vektorerne (-1,3) og (2,-1);

(3, 6,5) = s(-1,3) + t(2,-1)

Det er elevens opgave at identificere denne problemstilling som værende ækvivalent med at løse det lineære ligningssystem angivet i #3.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2005 af frodo (Slettet)

#3: Ja jeg havde lige fået et s for lidt i den første ligning..

Skriv et svar til: to ukendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.