Matematik

Differentialligninger

22. april 2012 af kennethmadsen (Slettet)

Hej hej!

Jeg har en opgave som jeg er helt blank i:

Vis ved indsættelse af funktionen med forskrift f(x)=ln(x^2+1) er en løsning til differentialligningen f ' (x)=2*(x/exp(fx))

 

Nogen som kan hjælp med en detaljeret forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2012 af peter lind

du skal differentiere funktion f(x). Sæt derefter  f(x) ind i højre side af ligningen og vis at resultatet bliver f'(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. april 2012 af nielsenHTX

f '(x)=2*x/(x^2+1)

indsætter, så venstre siden er

2*x/(x^2+1)

højre siden er

2x/(exp(ln(x^2+1)))=2x/(x^2+1) altså det samme på begge sider.


Svar #3
22. april 2012 af kennethmadsen (Slettet)

er det her rigtigt:

f(x)= ln(x^2+1)

--> f'(x)=(x/1)*2x


Svar #4
22. april 2012 af kennethmadsen (Slettet)

Tusind tak for hjælpen nielsenHTX. :-)


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.