Matematik

restgæld ud fra amortisationstabellen?

23. april 2012 af thomsen4400 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået denne opgave, men jeg kan ikke finde nogle fomler eller hvordan man regner den ud? en som kan hjælpe mig her.

Spørgsmålet er : Gør rede for, hvordan restgæld bestemmes både ud fra amortisationstabellen og ved hjælp af formel?

Jeg forstår intet af dette spørgsmål, en som kunne hjælpe?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2012 af ghrdyhrhj (Slettet)

Det handler om annuitetslån.

http://www.regneregler.dk/annuitetslan.jsp

Del 1: http://youtu.be/7TuxO2HqGB4

Del 2: http://youtu.be/sg-AYrt9qvc

Del 3: http://youtu.be/QhMi2z4QaN4


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2012 af mathon

formel
                 Grest = G - a1((1+r)p - 1) / r

                 Grest = G - (a1 / r)·((1+r)p - 1)       lige efter indbetaling af p'te afdrag      (p<n)

 

       a1 er første afdrag


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2012 af mathon

                     a1 = y - G·r


Skriv et svar til: restgæld ud fra amortisationstabellen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.