Studievalg og videregående studie

sociologi & journalistik???

23. april 2012 af lizasd (Slettet)

Hej!

Nu har jeg prøvet på at finde informationer omkring; at tage en kandidatuddannelse i journalistik dog med en bachelor i et andet fag, det jeg tænker på er: enten sociologi eller idéhistorie. Vil det ærlig talt give gode jobmuligheder? Jeg har hørt mange steder at der er brug for journalister med specialviden. Men jeg FRYGTER lidt at man efter 5 år står tilbage og ikke kan finde et job.

 

Jeg synes bare ikke at man kan få et ærligt svar fra universiteterne. Når man spørger studievejlederne på journalisthøjskolen siger de at man skal vælge journalisthøjskolen og når man ringer til studievejledere på universitetet siger de at man sagten kan gå den anden vej. Det er virkelig forvirrende.

 

tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. april 2012 af gdsrsga (Slettet)

Studerende på f.eks. NAT med bachelorgrad i f.eks kemi skal tage modul A på kandidaten. Studerende med bachelorgrad i Kemi med tilvalg i x og studerende med bachelorgrad i Lægemiddelvidenskab med
tilvalg i x skal tage modul B. Altså så man får obligatoriske fag uanset valg med få ændringer. 


Svar #2
25. april 2012 af lizasd (Slettet)

undskyld men det forstod jeg ikke særligt meget af?? :)

Jeg snakker ikke om tilvalg, men der er en kandidatuddannelse i journalistik på Århus universitet: "To års journalistfaglige studier, hvor du får mulighed for at give din bachelor et journalistisk perspektiv" Jeg er bare i tvivl om hvorvidt man har gode jobmuligheder, hvis man har en bachelor i sociologi og en kandidatuddannelse i den?

 

Og hvordan ser det ud med jobmuligheder for sociologi generelt? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. maj 2012 af JonasKbh (Slettet)

Du taler om cand.public uddannelsen, som stadig er relativ ny. Dog er sociologi i Århus endnu nyere.

Mit bedste råd i den sammenhæng ville være: Samf eller historie. Ikke fordi jeg selv er uddannet i disse fag, men fordi f.eks filosofi er håbløst ubrugelige, med mindre man skal arbejde på uni.

Historie eller samf vil give dig en super god ballast som journalist. Det vil de andre fag selvfølgelig også, men desværre i en retning hvor ikke så mange får jobs. For helt ærligt, hvor mange læser artikler om motorvejsudbygning med udgangspunkt i en Webersk magtdefinition:)

 

Du skal forresten ikke tro på Journalisthøjskolen. Al bevægelse på arbejdsmarkedet peger i retning af akademiske journalister frem for "Håndværks" journalister.

 

God jagt!


Svar #4
14. maj 2012 af lizasd (Slettet)

Tusind tak for det gode svar :-)


Skriv et svar til: sociologi & journalistik???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.