Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Skrå kast - Fysik/Mat

27. april 2012 af MrEr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Derude. Jeg er igang med min SRO, og har et spørgsmål jeg ikke forstår i opgave formuleringen, nogle der kan uddybe det lidt.

"Forklar hvordan man udfra Newtons 2. lov på vektorform ved hjælp af integralregning kan bestemme  accelerations-, hastigheds- og stedfunktion i både vandret og lodret retning for et legeme, der bevæger sig frit i tungdefeltet. Lav på grandlad af stedfunktionerne en ligning for banekurven, dsv. y som funktion af x"

 

jeg har lavet alle forsøg, og har en masse tabeller og grafer. Nu skal jeg blot igang med databehandlingen.
Jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal komme igang, så håber nogle af jer kan give mig et skub i den rigtige retning! :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. april 2012 af mathon

du begynder med
                                      vo = [vox , voy] = [vo·cos(α) , vo·sin(α)]
                   og
                                      v = [vox , voy - g·t]                                   t = voy / g

       


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. april 2012 af mathon

redigeret

du begynder med
                                      vo = [vox , voy] = [vo·cos(α) , vo·sin(α)]
                   og
                                      v = [vox , voy - g·t]                                   tmax = 2·(voy / g)
hvoraf
                                      s = [vox·t , - (1/2)·g·t2 + voy·t + yo]               


Svar #3
27. april 2012 af MrEr (Slettet)

#2

Med fare for at lyde dum, jeg kan godt forstå v og s.

Men ved V0 hvad er det så jeg udregner? og cos(a) og sin(a) er det, de brugte vinkler jeg skal indsætte?


Brugbart svar (2)

Svar #4
27. april 2012 af mathon

burde være

                                      vo = [vox , voy] = [vo·cos(α) , vo·sin(α)]
                   og
                                      v = [vox , voy - g·t]                                   tmax = 2·(voy / g)
hvoraf
                                      r = [vox·t , - (1/2)·g·t2 + voy·t + yo

 


Brugbart svar (2)

Svar #5
27. april 2012 af erayd (Slettet)

Men helt konkret.. Er det så bare farten til punktet til 0? :-)


Brugbart svar (2)

Svar #6
29. april 2012 af peter lind

v0 er hastigheden til tiden 0. I fysik er farten den numeriske værdi af hastigheden,som er en vektor.  Så det er ikke helt korrekt at kalde det farten


Skriv et svar til: Skrå kast - Fysik/Mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.