Erhvervsret

Er nogle der kan svar på det?

30. april 2012 af basse442 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 

Finanshuset Argent er en virksomhed, som yder uvildig finansiel rådgivning til såvel privat- som erhvervskunder. Argent har et kontor i alle landets regioner og kan derudover tilbyde rådgivning via telefon og internet. Desuden kan medarbejdere fra Argent besøge kunderne på deres domicil – virksomhed eller bopæl – mod betaling af transportomkostninger.
Du er ansat som finanstrainee hos Argent, og det er aftalt, at du i din traineeperiode skal beskæftige dig med problemstillinger inden for flere af virksomhedens arbejdsområder.

Argents månedsbrev indeholder altid en brevkasse, hvori Argents medarbejdere besvarer indkomne spørgsmål fra læserne. Følgende brev er kommet fra en læser:

Kære Brevkasse!
Min søn på 16 år har i et års tid haft et job som servicemedarbejder i vores lokale supermarked og tjener ca. kr. 1.500 pr. måned. Han har længe ønsket sig en bærbar PC til brug for sit skolearbejde og til at spille computerspil på. Nu har det vist sig, at han uden mit vidende har købt en PC på kredit hos en lokal elektronikforhandler. Han har af sin løn betalt kr. 1.999 kontant til forhandleren og har underskrevet en købekontrakt, hvorefter han herudover skal betale kr. 469 pr. mdr. i et år. Jeg blev først bekendt med aftalen, da han forleden fortvivlet betroede mig, at PC’en var blevet ødelagt, da der var væltet ½ l. cola ned over den, mens han spillede World of Warcraft med nogle venner. Jeg rettede straks henvendelse til forhandleren og ville tilbagelevere PC’en og have min søns penge retur, da jeg jo som hans værge ikke har givet tilladelse til aftalen. Forhandleren var dog helt afvisende og sagde, at aftalen var bindende, og at der ikke var fortrydelsesret, hvorfor min søn er forpligtet til at betale alle afdragene. Jeg er meget vred og fortørnet over situationen! Kan det virkelig passe, at en dreng på 16 år er bundet af en aftale til så mange penge, eller hvad siger reglerne om det?
Jeg håber, at I kan hjælpe mig!
Med venlig hilsen
”Den fortørnede mor” fra Vanløse

Til brug for brevkassen i den næste udgave af månedsbrevet bedes du udarbejde et svar til læseren, hvori du redegør for reglerne og retsstillingen i den opståede situation.


Brugbart svar (4)

Svar #1
30. april 2012 af fosfor

Din søn er en klovn.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. august 2012 af BusThomas (Slettet)

Din søn er ikke forpligtet til at betale noget som helst og berettiget til at få sit indbetalte tilbage.

Som 16 årig er han ikke myndig og kan ikke selv indgå bindende kontrakter.

se bort fra den anden brugers svar

Mvh

Thomas -advokat

 


Skriv et svar til: Er nogle der kan svar på det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.