Matematik

Substituitionsmetoden

30. april 2012 af kjqv (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

A: 0,04x+1,04y = 0,99

B: 0,54 x + 0,52y = 0,992

 

Jeg isoler x (A)

0,04X = 0.99-1,04y

Insætter det i ligning b:

0,54*(0,99-1,04y)+0,52y=0,992 => 0,5346-0,5616y +0,52y = 0,992 

Jeg får følgende 0,992-0,5346 = -0,5616y+0,52y

 

Jeg får ikke det rigtige resultat hvad gør jeg forkert, tak på forhånd :... 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2012 af peter lind

Du har ikke isoleret x. Du har isoleret 0,04*x


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

I stedet for at benytte substitutionsmetoden er det nok simplere her at benytte de lige store koefficienters metode.

Gang ligning B med 2 og træk ligning A fra; løs den resulterende ligning i x, og indsæt den fundne værdi for x i en af de oprindelige ligninger og isoler y.


Svar #3
30. april 2012 af kjqv (Slettet)

Hvordan skal jeg isoler x alene kunne fremgansmåden vises evt.. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Lignignerne er

A: 0,04x+1,04y = 0,99

B: 0,54x + 0,52y = 0,992

gang ligning B med 2:

B: 1,08x + 1,04y = 1,984

Træk ligning A fra:

1,04x = 0,994

x = 0,994 / 1,04


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2012 af peter lind

Divider ligningen med 0,04


Svar #6
30. april 2012 af kjqv (Slettet)

Mange taak det var stor hjælp, hvordan ved man hvad man skal gange med så koeficitterne bliver lige store.. ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. april 2012 af YesMe (Slettet)

A:       0,04x+1,04y = 0,99

B:      0,54 x + 0,52y = 0,992

Du skal kigge på x eller y. Hvis du skal finde x, skal du sørge for at have samme y-værdier af disse ligninger. Ved den 2. ligning, kan man se, at man får den samme y-værdi som den øverste, hvis man ganger med 2. Altså

A:       0,04x+1,04y = 0,99

B:      2·(0,54 x + 0,52y = 0,992)

eller

A:       0,04x+1,04y = 0,99

B:      1,08x + 1,04y = 1,984

Så nu skal de to ligninger trækkes fra hinanden, så får vi, at

(0,04x + 1,04y) - (1,08x + 1,04y) = 0,99 - 1,984

dermed

0,04x - 1,08x  = 0,99 - 1,984


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvis ligningssystemet er

I:   a1x + b1y = c1

II:  a2x + b2y = c2 .

kan man altid gange ligning I med a2 og ligning II med a1 , eller man kan gange ligning I med b2 og ligning II med b1 .

For dette ligningssystem ser man umiddelbart, at 1,04 = 2·0,52 , så det er jo nærliggende at benytte faktoren 2.


Svar #9
30. april 2012 af kjqv (Slettet)

I er nogle geniale mennesker ;) 


Skriv et svar til: Substituitionsmetoden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.