Matematik

hjælp taak

01. maj 2012 af sarajensen12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 3

En funktion f er bestemt ved f (x) =b * a^x . Grafen for f går gennem punkterne (2,20)
og (4,80) .
Bestem tallene a og b.

Opgave 4
På figuren ses to ensvinklede trekanter ABC og AB’C’.. Det oplyses, at AB = 10 ,
AC = 6 , AB=15 , samt at grader ACB og grader AC’B’ er rette.
Beregn BC og B’C’.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opg 4. Figuren viser sikkert det, man mangler for at kunne løse opgaven.

Opg 3. Indsæt de to datapunkter i forskriften, hvorved man får to ligninger til bestemmelse af a og b .


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2012 af JonasMcc (Slettet)

Opgave 3

a = (x2-x1)√y2/y1

dvs. a = 4-2√(80/20) = √4 = 2

b = y1/ax1 = 20 / 2^2 = 20/4 = 5 

Altså er f(x) = 5 * 2^x


Skriv et svar til: hjælp taak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.