Matematik

hjælp

02. maj 2012 af LW09 (Slettet)

Hej Sp er der nogle som kan hjælpe med 2 opgaver lyder således

Udviklingen i anlatallet af elever, der har valgt 9 klasse på efterskole i perioden 2000 -2003, kan tilnærmelsesvis beskrives ved modellen y=6410*1,06x

Hvor y er antal elever i 9 klasse på efkerskole ,og x er antal år efter 2000

a) hvad fortæller tallene 6410 og 1,06 om antal elever i 9 klasse på efterskole?

a) f(x+1)=b*ax+1=b*ax*a1= f(x)*a - Er den løst korrekt ?

b) hvor mange elever var der i 9 klasse på efterskole i 2004 ifølge modellen? kommenter modellen, når det oplyses, at antallet af elever i 2004 var 8118


og opgave b er jeg heelt lost

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

6410: Prøv at sæt x = 0 vurder hvad x betyder og så har du dit svar(ethvert tal i 0'te = 1)

1,06: når man ganger med 1.06 lægger man 6 procent til.

a) Nej de spørger bare hvad betydningen af hvad a og b er i en udvikling på formen ba^x

b) Det svarer til x = 4 altså år 2004 svarer til x = 4 og f(x) beskriver antallet af elever.


Svar #2
02. maj 2012 af LW09 (Slettet)

Så jeg skal sætte 0 i x plads? b*x0 :S eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du bliver kun spurgt om hvad tallene betyder?


Svar #4
02. maj 2012 af LW09 (Slettet)

Når ja :\ - er svaret ikke , som du skrev 

6410: Prøv at sæt x = 0 vurder hvad x betyder og så har du dit svar(ethvert tal i 0'te = 1)

1,06: når man ganger med 1.06 lægger man 6 procent til. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Det er ikke et spørgsmål, der kræver beregninger det er om du forstår hvad tallene betyder.

Så nej, jeg gav dig hints til at tænke videre over og så svare.


Svar #6
02. maj 2012 af LW09 (Slettet)

Okay.. Jamen sådan som jeg har forstået gælder formlen  f(x)=b*ax, så 6410 b og 1,06 a derefter sætter man vel et tal ind i x


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.