Matematik

f'(x)=0 ??

02. maj 2012 af warz0ne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej har en opgave der lyder på :
Overskuddet i en virksomhed kan bestemmes ved funktionen
f(x)=80·x^0,4-4x-100,     x [0;130],

Bestem x, således at overskuddet er størst.


Jeg har fundet ud af at man skal finde f'(x)=0.

f '(xo) = 32/xo0,6  -  4 = 0

                                         4 = 32/xo0,6

                                         xo3/5 = 8

                                         xo1/5 = 2

                                         xo = 32

Jeg har fundet frem til at det regnes ud på denne måde. men jeg forstår ikke hvordan det kan blive til xo1/5 = 2 ???

nogen der kan hjælpe ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du dividerer med 3 på begge sider.


Svar #2
02. maj 2012 af warz0ne (Slettet)

men det kan stadig ikke blive 2 ?


Svar #3
02. maj 2012 af warz0ne (Slettet)

++ jeg forstår heller ikke lige hvordan det kan give 32 ? 
somebody help :S


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Hmm du har ret, jeg så forkert. Der må være en del fejl i det.

men altså det ligner at du burde have nogle paranteser.

4 = 32/0.6x0 <=> x0 = 4*0.6/32 = 0.0012..

Så det er ikke helt godt. Jeg ville gøre sådan her:

f ' (x) = 32 x ^(-0.6) - 4 = 0  <=>  x^(-0.6) = 4/32= 1/8 <=> x = (1/8)^(-1/0.6) = 32

 


Svar #5
02. maj 2012 af warz0ne (Slettet)

Jeg er med indtil 1/8 .. hvordan få du det til 1/8? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Det gør jeg ved at dele nævner og tæller med 4 i 4/32


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal løse ligningen

32 / x00,6 = 4 , dvs

x03/5 = 32/4 = 8 = 23 , dvs

(x01/5)3 = 23 , hvoraf

x01/5 = 2 , og dermed

x0 = 25 = 32

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2012 af mette48 (Slettet)

4 = 32/xo0,6

                                         xo3/5 = 8

uddrager den 3. rod

                                         xo1/5 = 2

opløfter til 5 potens

                                         xo1 = 25= 32


Skriv et svar til: f'(x)=0 ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.