Matematik

Funktionsundersøgelse

02. maj 2012 af CecilieSa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg har en opgave til imorgen hvor jeg skal gøre funktionsundersøgelse. Funktionen er:

 

f(x) = 1/3 x^3 - 4x^2 + 12x

a) Jeg tegner grafen, men man skal "indrage f ' (x) til at argumentere for grafens forløb" - hvad menes med det? Og hvordan skal det gøres?

b) "Undersøg om grafen for f har en tangent med hældningskoefficient -5" Jeg kan ikke huske hvordan man gør...

og til slut:

c) "Bestem arealet af det området som afgrænses mellem grafen for f og x-aksen"

Tak til alle som svarer!

??

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2012 af mathon

 

                               f '(x) = x2 - 8x  + 12 = (x-2)(x-6)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2012 af peter lind

a) Hvis f'(x) < 0 er funktionen aftagende, hvis f'(x) > 0. I lokale ekstremaer er f'(x) =0

b) løs ligningen f'(x) =- 5

c) Løs ligningen f(x) = 0 Sammenlign med din graf for at finde området. Arealet findes af A = ∫abf(x)dx


Svar #3
02. maj 2012 af CecilieSa (Slettet)

Ok, det hjalp meget :-) Tak!


Skriv et svar til: Funktionsundersøgelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.