Matematik

0,6 =brøk? på forhånd tak

02. maj 2012 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

0,6 =brøk? troede det var 1/6, men det er åbenbart forkert

På forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er forkert. Tallet 0,6 betyder jo 6/10 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2012 af NejTilSvampe

hvad så med   1/2, skulle det være 0,2 ?


Svar #3
02. maj 2012 af annahansen2 (Slettet)

Hvad med hvis der står 0,66 og med en streg ovenover det ene 6 tal? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det betyder den periodiske decimalbrøk 0,666666.... = 2/3 .

Hvis a = 0,6666666... er 10a = 6,6666666... og dermed er 10a - a = 9a = 6, hvorfor a = 2/3 .


Svar #5
02. maj 2012 af annahansen2 (Slettet)

Tusinde tak for et brugbart svar :-)


Skriv et svar til: 0,6 =brøk? på forhånd tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.