Matematik

Fordoblingskonstanten haster!!

02. maj 2012 af Matrine (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en anden population af dyr kan udviklingen i antallet af dyr beskrives ved
N = 250 · 1,05t ,
hvor t er tiden angivet i år, og N er antallet af dyr til tidspunktet t.
b) Bestem fordoblingstiden.

Har fundet formlen til at være T2= log2/log a 

men hvilken funktion har vi med at gøre og i den sammenhæng hvad er a så? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. maj 2012 af peter lind

Du må mene N=250*1,05t  og ikke 250*1,05*t ellers vil det resterende være forkert. I så fald er det en eksponentiel funktion med a=1,05


Svar #2
02. maj 2012 af Matrine (Slettet)

det er rigtigt! okay tak! 


Svar #3
02. maj 2012 af Matrine (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2012 af Euroman28

a kaldes fremskrivningsfaktoreren.

Den eksponentielle forskrift du beskriver er i familie med

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Fordoblingskonstanten haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.