Matematik

eksponentiel

03. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

Påfigurensesenskitseafgrafenforeneksponentieltvoksendefunktion f(x)=b⋅ax.

Grafen for
f går gennem punkterne P(0,8) og Q(3,64) .

Bestem a: 

3 – 0 √(64/8)

Både 8 og 3 går op i 24, hvad gør jeg så :) 

Hvordan udregner jeg det i hovedet? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk, at 64/8 = 8 = 23 .

Ligningerne ud fra de to datapunkter er

8 = b · a0 = b

64 = b · a3 .

Man ser, at b = 8, og derfor at

a3 = 64/8 = 8 = 23  , så a = (8)1/3 = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2012 af peter lind

Du har skrevet forkert Det skal bære a=(64/8)1/(3-0). Jeg ved ikke hvorfor du kommer ind på det med 24. Det er i hvert fald irrelevant. Du regner simpelt a ud


Svar #3
03. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

,.,


Svar #4
03. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

1/(3-0) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det bør være kendt, at 8 = 2·2·2 = 23 .


Svar #6
03. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

Ja okay.. Ligemeget Andersen11. 


Svar #7
03. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke det du gør. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Dit udtryk er så a = 3√8 = 3√(23) = 2


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. maj 2012 af peter lind

#4 Den n'terod af et tal b er b1/n. I dit tilfælde er n = 3-0, b= 64/8 hvorfor du får (64/8)1/(3-0)


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Forstår du ikke, hvordan man opstillier de to ligninger ved at indsætte de to datasæt i forskriften?

Man finder b = 8 af den første ligning, hvorefter den anden ligning giver

8 · a3 = 64, eller a3 = 64/8 = 8 = 23 .


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. maj 2012 af YesMe (Slettet)

P(0,8) og Q(3,64)

Brug din formelsamling, der lyder, at   a = Δx√((y2/y1)) = (y2/y1)1/Δx

hvor (x1; y1) = (0 ; 8) og (x2 ; y2) = (3 ; 64)

tal indsat  a = (64/8)1/(3-0) = 81/3 = (23)1/3 = 2


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det var jo det udtryk, der var brugt i #0, med lidt mangelfuld typografi.


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. maj 2012 af YesMe (Slettet)

#12

Ja. Men jeg forstod ikke hvor hun vil hen med det her : "Både 8 og 3 går op i 24 ... "


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Det fremgår jo også af #2, at ingen forstår meningen med den passage. Trådstarter har nok ikke forstået, hvordan formlen skulle fortolkes, idet det ser ud til, at kubikrodsuddragning blev fortolket som division med 3.


Skriv et svar til: eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.