Matematik

Differential og integralregning

03. maj 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Funktionen f har arealfunktionen A(x) = 3x + 6, x ≥ -2. Bestem en forskrift for f.

Er den funktion man skal finde ikke uafhængig af et bestemt areal, da en funktiun f på en graf ingen ender har, således at man for at løse opgaven korrekt blot skal differentiere 3x + 6?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Der mangler sikkert mere ...


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der må gælde, at f(x) = A'(x) , så man skal blot differentiere.


Svar #3
03. maj 2012 af mathbj (Slettet)

Men man får f(x) = 3. Er det den rigtige funktion, når man ikke kan integrere den tilbage, da man i så fald kun får A(x) = 3x, hhv. A(x) = 3x + k?


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

En stamfunktion til f(x) = 3 er jo 3x + k .


Skriv et svar til: Differential og integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.