Matematik

Renteformel

04. maj 2012 af nejvelda - Niveau: 10. klasse

Hej

Hvordan kan man finde x? nogen som kan komme med et eksemple?

tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2012 af mette48 (Slettet)

I hvilken sammenhæng?

kn=ko*(1+r)n    der er ingen x


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

- Vi mangler lige opgaven - ikk' ?

Se vedhæftede ;-)

Vedhæftet fil:FindX.jpg

Svar #3
04. maj 2012 af nejvelda

nårh det fordi min lærer bruger x istedet for r :)

Det er ikke nogen opgave. Jeg er bar ei gang med at lave noter til prøven. Så kan også bare komme med formlen så kan jeg sætte tal ind, eller i kan komme med et eksempel? :) 

tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

kn = k0 * (1+x)^n

kn/k0 = (1+x)^n

(kn/k0)^(1/n) = (1+x)                       (potensregel brugt)

____________ = x


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Den er lidt kompliceret, men nu har du jo selv bedt om den -

Kn = K0 * (1+r)^n

(1+r)^n ) = Kn / K0

n * log(1+r) = log(Kn/K0)

log(1+r) = log(Kn/K0) / n

1 + r = 10^(log(Kn/K0) / n)

r = 10^(log(Kn/K0) / n) - 1

;-)


Svar #6
04. maj 2012 af nejvelda

Jeg prøver :) Mange mange tak!! :)


Svar #7
04. maj 2012 af nejvelda

Jeg har brugt denne:

kn = k0 * (1+x)^n

kn/k0 = (1+x)^n

(kn/k0)^(1/n) = (1+x)

Eks. for at finde x

Oplysninger jeg har:
• Kn = 8.000
• K = 6.500
• n = 8 år
• x = ?

8.000 = 6.500 • (1 + x)8

(8.000/6.500) ^ (1/8) = 1,0262


Er x eller r så 1? :/ Eller har jeg glemt / gjort noget forkert?


Svar #8
04. maj 2012 af nejvelda

Tror det er rigtig denne gang?

8000 = 6500 × (1+ r)^8

8000/6500 = (1+ r)^8

^8 kvadtratrod3646,52/3000 = 1+r

= 2,29 / 100 = 0,0er svaret ikke 0,02?

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Jeg vil foreslå, at du bruger # 5, men hvis du hellere vil bruge # 6, skal du være opmærksom på,

at det ikke er x, han har fundet, men 1+x, således at du skal trække 1 fra til sidst. ;-)


Svar #10
04. maj 2012 af nejvelda

du mener  #4 og #5? #6 er jo bare mit svar. jeg ved godt det er besærligt, men vil bare gerne være sikker på hvad du mener og at jeg har forstået det rigtigt :P tak!


Brugbart svar (1)

Svar #11
04. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

# 4 og # 5 selvfølgelig !

Nu har du så valgt at brug # 4 hvilket betyder at du ikke får x men 1+x

Så for at få x må du trække 1 fra de 1,0262, hvilket gi'r 0,0262

Og i % er det 100 gange tallet, altså 2,62 %

Bedre nu ?   ;-)


Svar #12
04. maj 2012 af nejvelda

Jaa! Kan kun sige mange mange tak!! ;-)


Svar #13
04. maj 2012 af nejvelda

ville censoren egentlig trææke ned i karakter, hvis jeg bruger x i stedet for r?


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. maj 2012 af mathon

            bogstavvariablen er ikke det essentielle   -  r eller x
men
            forståelsen og det matematiske i korrekt anvendelse

 


Skriv et svar til: Renteformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.