Matematik

Hjælp!!

04. maj 2012 af milleooo (Slettet)

Har vikelig brug hjælp til den her!!

 

ABC har vinkelspiderne, A (-1,3) B(5,6) og C (4,-2). Opskriv en formel for hver af de de linjer de ligger på


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2012 af peter lind

Hvis du tager linjen gennem A og B kan du bruge at vektor AB er retningsvektor og tværvektoren til vektor AB er normalvektor


Svar #2
04. maj 2012 af milleooo (Slettet)

Kan du regne det ud?? Ved ikke hvordan jeg skal...


Svar #3
04. maj 2012 af milleooo (Slettet)

pleaase help me.....


Svar #4
04. maj 2012 af milleooo (Slettet)

Det er et ret nyt emne for mig... er der pleeeease nogle der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du må have lært, at den rette linien gennem punktet (x0;y0) med normalvektoren (a;b) har ligningen

a·(x - x0) + b·(y - y0) = 0     ?

Benyt dette på de tre linier, som trekantens sider er en del af.


Svar #6
04. maj 2012 af milleooo (Slettet)

Er ligningen for AB sådan, når normal vektor = (-4:5)

 AB = a(x-x0) + b(y-y0) = 0 = -4(x-3) + 5(y-5) = 0 = -4x + 5y-13=0
 

hvordan er ligningen så for AC?? når normal vektor = (-2;7)

er det sådan her: AC = a(x-x0) + b(y-y0) = 0 = -2(x-5) + -1(y-5) = 0 = ???????

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvordan har du fundet normalvektoren? Hvis punkternes koordinater er som givet i #0, har man

AB = (6;3), og dermed AB^ = (-3;6) , som kan benyttes som normalvektor sammen med et af puntkerne A og B.


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.