Matematik

Faktorsering af andengradspolynomium - forstår ikke

04. maj 2012 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens, jeg forstår ikke dette trin af faktorsering af andengradspolynomium, er der nogen som evt kunne forklare mig det?

x1=(-b+√d)/2a
x2=(-b-√d)/2a

x1+x= -b/c

x1*x2=c/a


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2012 af peter lind

faktorisere et andengradspolynomium ved at finde polynomiets rødder. Kaldes rødderne r½ og r2 kan polynomiet skrives som a(x-r1)(x-r2) hvor a er koefficienten til x2


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Vis, at   x1+x= -b/a  og   x1*x2= c/a   ved at indsætte de to udtryk for x1 og x .


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2012 af mathon

#0

bemærk
                  x1+x= -b/a      og ikke som af dig skrevet   -b/c


Svar #4
06. maj 2012 af Maksilkemi (Slettet)

#2


Vis, at   x1+x= -b/a  og   x1*x2= c/a   ved at indsætte de to udtryk for x1 og x .

Det har jeg gjort, men dog forstår jeg ikke hvordan det kan blive til det sluttelig resultat, kunne du evt opskrive det og forklare hvad der bliver gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2012 af mathon

se


Svar #6
06. maj 2012 af Maksilkemi (Slettet)

#5


se
Kunne man evt få en forklaring af hvad der sker ved de forskellige led? det ville være meget godt, da jeg i øjeblikket ikke forstår det helt


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2012 af mathon


                  ...forståelsen opnår du, når du på en blok gennemgår beregninger punkt for punkt


Skriv et svar til: Faktorsering af andengradspolynomium - forstår ikke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.