Matematik

lagrange

04. maj 2012 af jyden90 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej

jeg ska vise, at u'1,G/u'1,C + u'2,G/u'2,C = 1

Maksimeringsproblem og bibetingelse: se word-dokument (drejer sig kun om 2 linjer)

Førsteordensbetingelser: se word-dokument (også kun 2 linjer)

er sikker på jeg er kommet frem til de rigtige førsteordensbetingelser men ka ik finde ud af at vise ovenstående - håber nogen ka vise mig hvordan.

Vedhæftet fil: setup.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2012 af peter lind

Det er altså ikke godt nok at du skriver nogen symboler ned uden at oplyse noget som helst om dem. Kan vi ikke få hele opgaven


Svar #2
04. maj 2012 af jyden90 (Slettet)

Jo da.

Setup:

- 2 goder: offentligt gode (G), privat gode (c)

- 2 forbrugere (i = 1, 2) karakteriseret ved

   - Nytte: ui = (ci, G) = ui(ci, g1+g2)

   - Budgetramme: mi = ci + gi


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal finde maksimum for u1(m1-g1,g1+g2) i variablene g1 og g2 under bibetingelsen u2(m2-g2,g1+g2) = u , hvor funktionerne u1 og u2 betragtes som funktioner af de to variable c1 og G. Det drejer sig derfor om at finde stationære punkter for funktionen

Λ(g1,g2,λ) = u1(m1-g1,g1+g2) + λ·(u2(m2-g2,g1+g2) - u) .

Betingelserne ∂Λ/∂g1 = 0 og ∂Λ/∂g2 = 0 giver her

∂Λ/∂g1 = -∂u1/∂c1 + ∂u1/∂G + λ·∂u2/∂G = 0 , og

∂Λ/∂g2 = ∂u1/∂G + λ·(-∂u2/∂c1 + ∂u2/∂G) = 0 .

Man isolerer λ af den første ligning: λ = (∂u1/∂c1 - ∂u1/∂G) / (∂u2/∂G) og indsætter dette i den 2. betingelsesligning og får

(∂u1/∂G)·(∂u2/∂G) + (∂u1/∂c1 - ∂u1/∂G)·(-∂u2/∂c1 + ∂u2/∂G) = 0 ,

der let reduceres til

(∂u1/∂c1)·(∂u2/∂G) + (∂u1/∂G)·(∂u2/∂c1) = (∂u1/∂c1)·(∂u2/∂c1) , eller

(∂u1/∂G) / (∂u1/∂c1) + (∂u2/∂G) / (∂u2/∂c1) = 1 ,

QED.


Svar #4
05. maj 2012 af jyden90 (Slettet)

ahh ja - 1000 tak for det grundige svar!


Skriv et svar til: lagrange

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.