Matematik

Potensfunktioner

25. august 2005 af Lene2005 (Slettet)
Hej,
Jeg har lidt problemer med den sidste del af opgaven.
Jeg har beregnet a og b...det gav y= 0,08807 *t ^0,8333...Hvor det oplyses at tykkelsen af noget efter 3 måneder er 0,22 mm og efter 10 måneder 0,60 mm.

og så del 2 skulle jeg beregne hvormeget tykkelsen bliver efter 5 år...


Håber i har forstået opgaven, og håber jeg får nogle gode fif til hvordan jeg løser den sidste del af opg...
På forhånd tak;
Lene

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2013 af c_aastrup

Du har y = 0,08807·t0,8333 og for at t udfra y skal du skrive ligningen om:

Så kan du sætte y = 1 mm og så kan du regne tiden ud.


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.