Matematik
Differentialligning
Opgave 13, a - hvordan løser jeg denne?
Har ikke stødt på en dif.ligning af denne art før.
Svar #1
06. maj 2012 af peter lind
Har du ikke bare glemt den? ellers se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/difflign.html#foerste
Svar #4
06. maj 2012 af YesMe (Slettet)
Man benytter en løsningsformel for den lineære differentialligning af 1. orden.
Hvis ligningen har formen y' + p(x)·y = q(x) , er den generelle løsning
y = e-P(x) · ( ∫ eP(x) · q(x) dx + K ) , hvor P(x) = ∫ p(x) dx
.... dvs
L' + 25L = 22.5 ⇔ L = e∫-25 dt · ( ∫ (e∫25 dt · 25) dt + K ) = 0.9 + K·e-25t
Svar #5
07. maj 2012 af Formelsamling (Slettet)
Hvordan løser jeg den op lommeregner? Jeg er bare ikke vant til, at der står 0,4 på venstre side og alt muligt.
Svar #6
07. maj 2012 af Phenomenal (Slettet)
#4 Det er kun væsentligt at fremhæve din identitet af summer af kvadrattal, hvis man kan angive disse identiteter i hovedet. Fx som Ramanujan gjorde det med taxicab-tallet.
Svar #7
07. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
#5
Så isoler dL/dt ved at dividere med 0,4 .
#6
Hvis man løser ligningen n2 + (n+1)2 + (n+2)2 = (n+3)2 + (n+4)2 , fører det til ligningen (n+2)(n-10) = 0 , så n = 10 er klart det eneste naturlige tal med den egenskab. Jeg forstår heller ikke, hvorfor det skal være i en signatur.
Svar #9
07. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
#8
Nej, det er en simpel lineær differentialligning af 1. orden med konstante koefficienter, af formen
y' + ay = b
Svar #10
07. maj 2012 af placebo321 (Slettet)
#4
Idet der er tale om en lineær differentialligning af 1. orden med konstanten koefficienter, som Andersen11 angiver, er der ingen grund til at benytte panserformlen, da den bruges i det generelle tilfælde. Brug i stedet for løsningsformlen
y = b/a+c*e-ax
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
