Matematik
Funktionstilvækst
25. august 2005 af
hot_fifty (Slettet)
Hey.. Vil skal bestemme funktionstilvæksten i en opgave: Grundformel delta Y= f(x0+h)-f(x0)
Funktionen er f(x)=2x^2-3x+4.... Resultatet har jeg fra cfacitlisten, men kan ikke få det til at passe.. Jeg får følgende:
delta y= f(2+h)-f(2) = (2+h)^2-3(2+h)+4-2 = 4+4h+h^2-6-3h+4-2-2h^2+5h = 4+4h+2h^2-6-3h+4-2 =2h^2+h.. Det skal give 2h^2+5h
HJÆLP
Funktionen er f(x)=2x^2-3x+4.... Resultatet har jeg fra cfacitlisten, men kan ikke få det til at passe.. Jeg får følgende:
delta y= f(2+h)-f(2) = (2+h)^2-3(2+h)+4-2 = 4+4h+h^2-6-3h+4-2-2h^2+5h = 4+4h+2h^2-6-3h+4-2 =2h^2+h.. Det skal give 2h^2+5h
HJÆLP
Svar #1
25. august 2005 af Epsilon (Slettet)
Jeg antager, at du sætter x0 = 2, fordi du bliver bedt om det i opgaveteksten. Det fremgår ikke af dit indlæg.
I så fald haves funktionstilvæksten
f(2 + h) - f(2) =
[2(2 + h)^2 - 3(2 + h) + 4] -
[2*2^2 - 3*2 + 4] =
Herfra regner du selv. Der er indtil flere fejl i dine udregninger, så sørg nu lige for at medregne alle led.
//Singularity
I så fald haves funktionstilvæksten
f(2 + h) - f(2) =
[2(2 + h)^2 - 3(2 + h) + 4] -
[2*2^2 - 3*2 + 4] =
Herfra regner du selv. Der er indtil flere fejl i dine udregninger, så sørg nu lige for at medregne alle led.
//Singularity
Svar #2
25. august 2005 af hot_fifty (Slettet)
hvad er det du regner ud efter parentesen med (2+h)+4... er det noget dobbelt produkt eller hvordan
Svar #3
25. august 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: Indholdet af de kantede parenteser er ganske enkelt f(2+h) hhv. f(2). Andet er der ikke i det.
//Singularity
//Singularity
Skriv et svar til: Funktionstilvækst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
