Matematik

Radiantal

07. maj 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogen fortælle mig hvordan man finder radiantallet fra grader, fx 210º?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2012 af PeterValberg

360º = 2π rad.

rad = deg · π/180

Eksempel:

hvis vinkel v = 90º så er:

v = 90 · π/180 = 0,5·π = π/2 rad

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. maj 2012 af whereab (Slettet)

radianer = π/180º • grader


Skriv et svar til: Radiantal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.