Engelsk

mådesadverbiernes placering

09. maj 2012 af hris (Slettet)

Hej alle er der nogle der kan hjælpe mig med disse 4 sætninger? Oversæt oversættelsessætningerne om mådesadverbiernes placering
Drengen vendte sig solt mod sin mor og sagde: Se, jeg har malet hele mit værelse.
Forældrene kiggede bedrøbet på deres datter, som surmulende(sulkilly) sad og stirrede ud af vinduet.
Han forsøgte tavst at snige sig forbi soldaterne.
Vaserne blevv omhyggeligt pakket i kasser. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. maj 2012 af Stygotius (Slettet)

Drengen vendte sig (solt) stolt mod sin mor og sagde: Se, jeg har malet hele mit værelse.
Forældrene kiggede bedrø(b)vet på deres datter, som surmulende(sulkilly) sad og stirrede ud (af) ad vinduet.
Han forsøgte tavst at snige sig forbi soldaterne.
Vaserne blev(v) omhyggeligt pakket i kasser. 

 

1.  The boy turned to his mother, very proud, saying,  'Look, I've painted my whole room'

2.  The parents looked sadly at their sulking daughter, who was staring out of the window.  

3.  He tried to sneak silently past the soldiers.

4.  The vases were carefully packed into boxes/crates. 

 

Der er en misforståelse her.

I sætning 1 er der ikke tale om noget (mådes)adverbium, men om et frit prædikativ. Ordet "tavs" beskriver ikke handlingen (vendte), men er et adjektiv som beskriver hvordan drengen var.

Det samme gælder sætning 2. Pigen kiggede ikke på en surmulende måde ud ad vinduet, men var surmulende idet hun kiggede ud ad vinduet. Der er derfor her tale om et adjektiv.

Man må altid gøre sig klart præcis hvad det pågældende ord beskriver.

Smlgn. dansk "Hun kom smilende ind ad døren". .....Hun kom ikke ind på en smilende måde, men var smilende  mens hun kom ind. Det er tydeligt at "smilende" her er et adjektiv og ikke et adverbium.

LIgnende tilfælde med et adverbium der beskriver en handling, udtrykkes ofte på engelsk med  præpositionen "in".

Eks.

a)  Han kiggede forventningsfuldt på hende  = He looked at her in expectation

b)  Han vendte sig vredt bort  =  He turned away in anger 

c)  Han kastede sig glædesstrålende om halsen på hende  =  He threw himself round her neck in joy.


Brugbart svar (2)

Svar #2
09. maj 2012 af Stygotius (Slettet)

Sætning 1:

Sludder, -jeg mener naturligvis "stolt" ig ikke "tavs"


Skriv et svar til: mådesadverbiernes placering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.