Idræt

Drejebog i idræt - spurt

09. maj 2012 af bruger - Niveau: B-niveau

Hejsa,

Er der nogle der kan komme med nogle gode forslag til min drejebog i Idræt B? Jeg mangler stadig noget til begrundelsen for udstrækningen. Er der nogle der kan komme med nogle kommentarer? Jeg kan ikke lægge dokumentet ud, så jeg har skrevet den ind neden for.
Mange tak!

Sekvens: Udstrækning
Begrundelse for valg: Der er en meget stor belastning på især bag- og forlår, mens også lægmusklen belastes.
Fokuspunkter: Forlår: Stående på det ene ben. Bøj i knæet og tag omkring ankel/foden så denne presse mod ballen. Pres hoften frem. Hold ryggen ret.
Lægmuskel: Stående med det bagerste ben strakt og tæerne peger fremad. Pres hoften frem. Hold ryggen ret. Du skal mærke et stræk i det bagerste ben.
Baglår: Stående med det bagerste ben bøjet, og det forreste strakt, hvor man så bøjer sig ned til til det strakte ben.
Varighed: 2 min

Sekvens: Øvelser til ben og arme
Begrundelse for valg: Jeg har valgt at lave øvelser til ben og arme, da man på den måde få indøvet den rette teknik, mens også armenes holdning øves.
Fokuspunkter: Hurtige benspark med løb på tæerne. De skal rotere som et hjul (glidende bevægelse). Knæene løftes til over vandret.
Aktive armbevægelser i skulderleddet – som dog skal holdes afslappet. Høj armføring.
Varighed: 3

Sekvens: Øvelser på blokken
Begrundelse for valg: Spurten, som der trænes til, foregår med blokke ved starten. Denne er meget vigtig, da starten på en spurt er meget vigtig. Blokken bruges for at få en eksplosiv start for sprinterne. Da man starter foroverbøjet er det vigtigt med den eksplosive start, da man ellers ville falde til jorden.
Fokuspunkter: Blokkens placering (ca 1 fod fra hinanden), kroppens holdning. Nakken skal være løs, enden skal være højere end skuldrene, mens der ved start skal være en eksplosiv udstrækning af forreste ben. Først efter 10-15 meter skal kroppen være fuldt udstrakt. Til slut bøjes torsoen frem over mållinjen.
Varighed: 3

Sekvens: Sammensætning af øvelserne ved en rigtig spurt
Begrundelse for valg: Det hele sættes sammen, for at vise, hvordan de enkelte øvelser ser ud, når de sættes sammen i en spurt.
Fokuspunkter: Korrekt udførelse af de enkelte øvelser i en helhed.
Varighed: 2


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj 2012 af Singlefyren

Det ser da godt ud det du har lavet. Udstrækning bl.a. for at forberede musklerne på et kommende arbejde. (bedre ydelse og færre skader?)

 

Jeg er lidt nysgerrig - Har alle eksamen i idræt eller er idræteksamen som valgfag?


Skriv et svar til: Drejebog i idræt - spurt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.