Matematik

Eksponentialfunktion

10. maj 2012 af Mirana (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle. Jeg sidder lige nu med denne opgave som jeg ærlig talt ikke helt ved hvordan jeg skal gribe an. Den lyder: 

 

 

I en model er udviklingen i antallet af tigre i Indien bestemt ved  f(x)=3600*0,8544^x

hvor f(x) er antallet af tigre x år efter 2002

a) Bestem f(0) og bestem halveringskonstanten for f(x)

 

Skal jeg her sætte 0 ind på x'est plads og derefter benytte halveringskonstanten? 

 

b)Benyt modellen til at bestemme den årlige vækstrate for antallet af tigre i Indien.

 

Hvordan gør jeg det? 

 

 

c) Bestem f'(5) og giv en fortolkning af dette tal.

 

Hvordan? 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

a)

"Skal jeg her sætte 0 ind på x'est plads og derefter benytte halveringskonstanten? " -- Ja.

b) Med en eksponentiel model y = f(x) = b · ax , findes vækstraten r ved at a = 1+r .

c) Bestem først den afledede funktion f '(x) ved at differentiere f(x), og indsæt så x = 5 i forskriften for f '(x) .


Svar #2
10. maj 2012 af Mirana (Slettet)

A) 

TUSIND TAK! Den  var jeg virkelig i tvivl om ! :D 

B) 

Jamen hvordan i alverden gør jeg det? Jeg isolere r i ligningen? :) 

C)

Her skal jeg altså finde f(mærke)(x) ved at differentiere. Og så indsætter jeg bare 5 på x'est plads? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

b) Man løser for r i ligningen a = 1+r , dvs. r = a - 1 .

c) Ja, som skrevet i #1.


Skriv et svar til: Eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.