Matematik

brøk

10. maj 2012 af rexden1

Hej,

jeg er pludselig blevet i tvivl, men er det ikke helt iorden at opløfte følgende brøk i 2. potens for at slippe for kvardratroden:

n / √(n2+1) = n/ ( n2+1)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Et tal er ikke i almindelighed lig med sit kvadrat.

Ligningen x = x2 har jo kun løsningerne x = 0 eller x = 1 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. maj 2012 af peter lind

jo men du skal være opmærksom på at for en evt. løsning skal der gælde n≥0


Svar #3
10. maj 2012 af rexden1

ok. tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Trådstarter forsøger at forlænge brøken ved at kvadrere den, og det er ikke tilladt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2012 af peter lind

Der er vist en tvivl om hvad du mener med at opøfte følgende brøk. Hvad er "følgende brøk". Jeg opfatter det reelt som at opløfte ligningen i anden potens. Andersen kun brøken på den venstre  side


Svar #6
10. maj 2012 af rexden1

Venstresiden er den oprindelig brøk, altså ingen ligning fra starten. Jeg forsøgte bare at omskriven brøken og ville gerne af med kvadratroden i nævneren. Jeg var i tvivl om jeg måtte opløfte venstre siden I 2. potens. og derved få højresiden.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Læs selv trådstarters forklaring i #0 og i #5.

Trådstarter spørger, om det er tilladt at skaffe sig af med en kvadratrod i en brøk som n / √(n2+1) ved at kvadrere brøken. Der er ikke tale om at løse en ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2012 af SuneChr

# 6  Man kan slippe for en kvadratrod stående i nævneren ved at forlænge brøken med denne kvadratrod,

Således    n·√(n2 + 1) /  ( √(n2 + 1) · √(n2 + 1) )  =  n·√(n2 + 1) / (n2 + 1) . 


Skriv et svar til: brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.