Matematik

andengradsligninger

18. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg har et stykke der siger:

-3X'2 + 2X + 1 = 0

Hvordan isolerer jeg x'erne, når et af dem er opløftet i 2.?

Ved at det er noget med kvadratroden, men så kommer det sidste x i en kvadratrod, og hvad så?

Hilsen Egos

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2003 af Niels (Slettet)

Det er jo netop en andengradsligning så du bruger formlen for en andengradsligning.
Herved får du 0,1 eller 2 løsninger.
Og disse løsninger er så dine x-værdier.

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2003 af Jean

du skal bruge at løsningen til en ligningn af formen ax^2 + bx + c er givet ved

x = (-b + - (plus minus) kvrod (b^2-4ac))(2a)

bemærk at antallet af løsninger afhænger af b^2 - 4ac også nogle gange kaldet determinanten.

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2003 af Niels (Slettet)

I dette tilfælde får du at
x=-1/3 og x=1

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2003 af Niels (Slettet)

Så vidt jeg kan se mangler Ibiza Polar et divisionstegn så det står

x=( -b + - kvrod(b^2-4ac))/(2*a)

Svar #5
18. september 2003 af SP anonym (Slettet)

Hey!
Bare lige en rettelse til 'Ibiza':
>>b^2 - 4ac er IKKE en determinant - Det kaldes en diskriminant. Hvis diskriminanten er ligmed 0 - Kun 1 løsning :)

Determinanten er noget man brugere i vektorregning...

-Drago

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2003 af Jean

ja selvfølgelig...

Skriv et svar til: andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.